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méthode traditionelle

cidre bouché | cuvée souabe | 2021

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this cuvée from the danube valley combines apples and pears very harmoniously. mixing apples and pears is common in swabian fruit wines, hence the name. they go well together - with a slight residual sweetness and pleasantly mild acidity.

the second fermentation can be tasted and smelled - a young sparkling wine pressed according to traditional methods, which convinces with a creamy mouthfeel and aromatic nose. the slight astringency of the old must pears gives the cider body.
 
floral ar
omas of dried fruits make the cuvée drinkable and allow it to shine as a soloist.

15 months on the lees.

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18 € | 750 ml | 7,6% vol

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cidre bouché | cuvée | 2021

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mineral, full-bodied, reductive

tastes: dry

two fermentations according to the traditional method give this cidre bouché an opulent body.


slightly reductive on the nose, with subtle stable notes. its mild acidity after spontaneous malolactic fermentation gives it an uncanny juiciness.

the tannins of the old apple varieties also make it linger long on the palate.

due to its full-bodiedness, the cider works excellently as a pairing partner in a drink accompaniment.



 

 

19 € | 750 ml | 8,0% vol

cidre sec | cuvée | 2021

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earthy, mineral, sweet

tastes: sweet

after more than 15 months of yeast storage, our cidre sec has developed a full-bodied aroma, the progress of autolysis is clearly perceptible. strong in colour and nose.

the animating, fully present malic acid is absorbed with a dosage of 26 g/l and gives the sparkling wine additional body and length.

a perfect pairing partner for spicy and hearty dishes.

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20 € | 750 ml | 8,3% vol

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hybris rosé | apfel-wildrebe | 2022

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unser erster ‚hybrid-schaumwein‘ - ein rosé d‘assemblage - bestehend aus 75% apfel und 25% wildrebe (amerikanerrebe).

 

hierfür wurde ein rotwein aus wildreben gekeltert, nach 12 tagen maischegärung abgepresst und vor der versektung mit dem apfelgrundwein assembliert.

 

die wildrebe liefert ausser der farbe und etwas gerbstoff eine extrem rotfruchtige nase mit aromen von erd-, johannes-, und himbeere.

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nach 12 monaten hefelager händisch degorgiert und mit 8 g/l dosage versehen.

 

21 € | 750 ml | 9,3% vol

ochsenäcker | apfel-brine | 2021

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ochsenäcker ist die bezeichnung unserer hauslage. direkt in unterbechingen ca 300 meter von unserer kelterei liegt die streuobstwiese mit über 40 jahre altem, gemischtem baumbestand.

 

äpfel und birnen wurden 2021 zu jeweils ca. gleichen teilen verarbeitet, woraus eine haromische cuvée mit sehr ausgewogenem süße-säure spiel entstand. die floralen noten der birne treffen auf die frische säure der äpfel.

 

nach 24 monaten hefelager wurde der schaumwein händisch degorgiert. 11g/l dosage

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21 € | 750 ml | 8,1% vol

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